HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Mihail Neamtu despre Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca

Posted by Florian pe 28 iulie, 2009,6:57


Mihail Neamţu (n. 16 aprilie 1978) este filosof, teolog şi eseist român.
Studii liceale la Arad (1992-1996), licenţiat în filosofie (2000) cu o teză despre opera lui Jean-Luc Marion. Licenţă în teologie ortodoxă (2005) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Student Erasmus al Universităţii Ludwig Maximilians din München (2000-2001). Master of Arts în patristică la University of Durham (2002) în Marea Britanie. Research Fellow (2005-2006) & Guest of the Rector, New Europe College (2006-2007). Doctorat în teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) cu o teză despre „The Nicene Christ and Desert Eschatology” (2008).

  • Membru al Societăţii Române de Fenomenologie (2000).
  • Membru al Asociaţiei Române de Istorie a Religiilor (2001-2008), afiliată la European Association for the Study of Religion şi International Association for the History of Religions.
  • Membru al Comitetului de organizare al Congresului al şaselea de istorie a religiilor (Bucureşti, 20-23 septembrie 2006), organizat de Asociaţia română de istorie a religiilor şi European Association for the Study of Religion.
  • Membru al American Academy of Religion (2007).

A publicat studii, articole şi recenzii în volume colective şi reviste ştiinţifice din ţară şi străinătate (Archaeus, Studia Phaenomenologica, Chora, Studia Politica, Pro Ecclesia, Heythrop Journal, St Vladimir’s Theological Quarterly, Sobornost, etc.). Mai multe pe>> Wkipedia.org

Website personal: Mihail Neamţu – Piaţa ideilor şi sufletul cetăţii / update: http://mihailneamtu.ro/

Video:

Articole in Cotidianul:   http://www.cotidianul.ro/autori/mihail_neamtu-389.html

L-am descoperit pe acest tanar intelept si intelectual de elita in ziarulonline HotNews intr-un articol de analiza, care pune un diagnostic destul de precis asupra realitatilor din media, articolul fiind elogiat de toate comentariile(163) cititorilor.

Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca

de Mihail Neamtu HotNews.ro

Luni, 27 iulie 2009, 10:45

Poet echinoxist, jurnalist poliglot, comentator acerb si politolog fin, laureatul prestigioasei burse Herder si voce inconfundabila a postului de radio „Europa libera”, participant la fenomenul „Piata Universitatii” si important om de televiziune – portretul oficial al lui Emil Hurezeanu impresioneaza pe oricine. Personaj capabil de interogatii dezarmante si surazatoare ambiguitati, manuind verbul cu precizie chirurgicala, deopotriva articulat si suculent, geometric dar lipsit de reflexe contondente, dl Hurezeanu parea pana mai ieri garantul profesionalismului gazetaresc din tara noastra.

Toate textele sale scrise in ultimele trei decenii au respirat prospetimea selecta si informatia bogata, insotite de-o perfecta civilitate central-europeana. Radiofonic, Emil Hurezeanu era magnetizant. Aflat in vizorul camerelor, el impune astazi prin stiinta de carte si prestanta. Rara avis, spun cativa optimisti despre o asemenea aparitie. Continuare HotNews.ro

Dupa un astfel de articol nu pot incheia decat cu un citat celebru:

“Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina.
Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.” – Goethe

2 răspunsuri to “Mihail Neamtu despre Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca”

  1. […] Mihail Neamtu despre Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca […]

  2. un oarecare said

    Plesule prin gandirea ta tampa incerci sa promovezi un dobitoc in politica, chiar daca ar fi facut studii la OXFORD(ma indoiesc, nu-i treaba mea!), constat ca ai educat pe un oxfordist sa fie si el unde nu trebuie sa fie niciodata! plesule, cine dracu sa-ti citeasca „opera” atata vreme cat s-a demonstrat ca ai plagiat! Consumi mult la TVR cu idiotul de lichiani si acel parvenit de patapievieci in sensul ca ROMANIA, ar fi un stat in care traiesc numai romani de cacat. Mai filozofule dobitoc, de ce nu te aduni cu liicheanu si cu patapievici si sa mergeti impreuna in stepa ruseasca pentru a va reveni la normal….Plesule, nu cred vreodata cavei recunoaste ca in ROMANIA traiesti foarte bine… Recomand, cu tot respectul, sa nu mai injuri Romania, cetatenii sai care supravietuiesc si nu pleaca…

Lasă un comentariu