HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

CONSPIRATIA FNI -peste 300 000 de pagubiti cu peste 300 milioane de dolari.

Posted by Florian pe 24 iunie, 2009,9:48


Multe personalitati politice de atunci si de acum sustin cu tarie ca FNI ar fi fost un joc piramidal. Probabil ca au avut interes sa faca acest lucru pentru trenarea si mistificarea anchetei si mai mult ca sigur din complicitate.

Fondul Naţional de Investiţii a fost înfiinţat în anul 1995, în baza O.G. nr. 24/1993, aprobată prin Legea nr. 83/1994.
Înfiinţarea acestui fond deschis de investiţii – fond mutual -, precum şi a societăţii de administrare S.C. “SOV INVEST” S.A., a fost avizată fără nici un fel de menţiuni de restricţie a duratei de valabilitate, de către C.N.V.M. – forul competent – prin Deciziile nr. 159/15.09.1995 şi nr. 157/15.09.1995.

Statul roman prin institutiile abilitate a aprobat si a dat girul pentru acest fond prin lege.

De ce Conspiratia FNI ?

Iata o declaratie edificatoare:

– Pe 6 martie 2003, directorul SRI, Radu Timofte, referindu-se la cazul FNI, afirma in plenul Parlamentului: “Cetatenii, societatea si chiar institutii ale statului au fost victimele unei mari manipulari puse la cale de «escroci de geniu», din conducerea si compunerea retelelor crimei organizate internationale, care mai sunt inca in umbra, fiindca cei scosi in fata nu sunt decat niste pioni. (…) Artizanii escrocheriei nu au plecat, au fost intotdeauna peste granita. Au fost si pioni pe teritoriul Romaniei. Va asigur ca s-a stiut totul in legatura cu FNI”.

Deci statul Roman a fost informat, dar reprezentantii desemnati sa vegheze la respectarea legii au fost fie manipulati fie cumparati.

Iata de ce tacerea s-a asternut asupra lui Sorin Ovidiu Vantu – “Parintele” Fondului National de Investitii. Om de afaceri influent, specializat in operatiuni financiar-bancare, Vantu este initiatorul societatii SOV Invest si al FNI. Pe baza documentelor existente, Vantu nu poate fi acuzat de nimic in cazul FNI pentru ca a actionat prin intermediul altor persoane – Nicolae Popa a retras de la FNI sume importante de bani, iar Ioana Maria Vlas a administrat FNI la indicatiile sale.

In aprilie 2003, acesta este invinuit de mai multe infractiuni in legatura cu falimentul FNI – spalare de bani, fals in declaratii si uz de fals, instigare la abuz in serviciu – ca rezultat al conexarii dosarelor FNI – BID – Banca Agricola. Apoi Vantu a scapat basma curata, fiind scos din cauza. De la intoarcerea in tara, Ioana Maria Vlas l-a indicat pe Vantu ca fiind principalul vinovat de prabusirea FNI.

Mai multe pe: Conspiratia FNI – Asociatia pagubitilor BRAILA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: