HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Congresul PNL: Calin sau Crin

Posted by Florian pe 20 Martie, 2009,22:31


CrinCalinInca nu s-au numarat voturile pentru alegerea presedintelui PNL, dar accept provocarea de a face un pronostic in privinta castigatorului.(Mar 20, 2009 @ 22:00)

Calin sau Crin ?…. Calin va ramane cu buza umflata invins decisiv de Crin al carui discurs in cadrul Congresului a fost aplaudat intens si a transmis mesajul subliminal de a fi singurul adversar cu sanse de reusita impotriva lui Basescu la prezidentialele din toamna.

„Cred ca presedintele PNL nu trebuie sa fie in varf, ci in mijloc. Nu suntem un partid de functionari, ci de actionari in care mereu presedintele partidului va trebui sa ramana doar coleg cu omul care de-abia s-a inscris. In mijlocul PNL si nu in varf, presedintele PNL nu trebuie sa fie sus, ci in fata. Presedintele PNL trebuie sa fie primul care da piept cu societatea, cu adversarii politici, care poate sta in picioare drept, puternic, in fata a ceea ce inseamna lupta politica, nu sta undeva sus, la presedintele PNL e usor de ajuns, pentru ca trebuie sa fie un simbol si nu un sef.”…….

„Eu am curaj, desi uneori mi-e frica, am credinta, eu sunt curat desi nu sunt calugar, va dau curaj, credinta si curatenia mea, vreau curajul, credinta si curatenia dumneavoastra. Asta e. Sa votam si sa plecam impreuna la treaba! Avem treaba, avem de renascut, de purtat si de im­plinit iluziile romanilor. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”, a incheiat Antonescu.

Nu este de loc de neglijat si sprijinul declarat al greului Patriciu, despre care nu s-ar putea spune ca nu are o viziune politica.
Dinu Patriciu a spus la sosire: „PNL trebuie sa refaca legatura cu oamenii de afaceri. PNL va trebui sa castige partea dreapta a esichierului politic pentru ca acum la guvernare se afla doua partide de stanga. Trebuie sa castigam culoarul dreptei, iar PNL trebuie sa se apropie de societatea civila”.

Obsesia Traian Băsescu a fost omniprezenta la Congresul PNL, care a fost gratulat cu cele mai piperate epitete in discursurile participantilor.

Audio: Click aici pentru a ascultă comentariul lui Cristian Tudor Popescu: Fie Crin, fie Călin ţara nu scapă de chin.
Rezultatele numaratorii finale:
Functia de presedinte PNL
1419 voturi valabil exprimate
873 pentru Crin Antonescu
576 pentru Calin Popescu Tariceanu
Functia de prim-vicepresedinte a revenit lui Ludovic Orban

Vizibil si chiar sincer emotionat Crin Antonescu a multumit in discursul de final participantilor si a adresat un mesaj pentru egalitatea de sanse:  „Vă invit să chemăm pe toţi cei care ne aşteaptă să vină spre noi, să îndreptăm primul nostru gând către toţi cei care, în România, nu mai cred că mai au vreo şansă, care cred că sunt singuri. Să le spunem împreună că dacă eu, un om simplu, un om normal am muncit în acest partid 20 de ani şi, fără conspiraţie, fără aranjamente, numai cu voinţa dvs., am putut ajunge al celui mai mare partid din România, atunci fiecare dintre noi are o şansă”.

Repere biografice:

Studii: 1985 – A absolvit Universitatea Bucureşti, Departamentul Istorie-Filozofie

 Cariera lui Crin Antonescu începe ca simplu profesor de istorie (în Tulcea şi Vaslui), muzeograf (Tulcea), deputat (din 1992-2008) în Parlamentul României şi Ministrul Tineretului şi Sportului in 1997-2000. În acest timp evoluează în structura de partid devenind vicepreşendinte PNL din 1995 şi liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor din România între anii 1996 – 1997 şi 2002 – 2004. În 2008 schimbă candidatura de la Camera Deputaţilor la Senat şi câştigă un loc de senator reprezentând Sectorul 1, Bucureşti. În data de 20 martie 2009, la Congresul extraordinar al PNL, Crin Antonescu este ales preşedinte al partidului, contracandidatul său fiind Călin Popescu Tariceanu.

Sursa: Realitatea.net; Gandul.info

Comenteaza si da mai departe>>

Comenteaza si da mai departe !


Add To Favorites

Bookmark and Share

Trimite acest link ->copy & paste pe Messenger in lista ta de prieteni

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: