HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Noutati: taxa auto, taxa de poluare, taxa de prima inmatriculare…

Posted by Florian pe 24 Decembrie, 2008,10:35


UPDATE:

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 7/2009 , prin care taxa auto este redusa cu o treime, a intrat in vigoare joi 19 02 09, odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 103.
OUG nr. 7/2009 mai stabileste ca pentru autovehiculele achizitionate inainte de data de 15 decembrie 2008 si care nu au fost inmatriculate in Romania pana la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta, se va aplica nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevazut in OUG nr. 50/2008, adica cel in vigoare pana la triplarea taxei prin OUG nr. 208/2008 .

Astfel, posesorii de masini second-hand cumparate inainte de 15 decembrie si neimatriculate pana la intrarea in vigoare a OUG nr. 7/2009, trebuie sa depuna in 20 de zile la organul fiscal competent, actele necesare calcularii taxei la nivelul stabilit inaintea triplarii.

De asemenea, pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 15 decembrie 2008 si care au fost inmatriculate in Romania ulterior acestei date, cu plata taxei pe poluare triplata, diferenta dintre taxa platita si cea stabilita potrivit OUG nr. 50/2008 se restituie, la cerere, in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii de restituire insotite de documentatia necesara

Procedura de restituire va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si al ministrului finantelor publice, in termen de 30 de zile de la data publicarii OUG nr. 7/2009.

Persoanele care au achizitionat autovehicule dupa data de 15 decembrie 2008 si care au achitat taxa pe poluare pana la data intrarii in a OUG nr. 7/2009,  nu se supun prevederilor ordonantei de urgenta.

In schimb, OUG nr. 7/2009 pastreaza prevederile OUG nr. 218/2008 prin care se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare autoturismele cu norma de poluare euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi, precum si utilitarele cu norma de poluare euro 4, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in statele membre ale UE. Suspendarea taxei in cazul acestor categorii de autovehicule se va aplica pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv.

Suspendarea taxei nu se va aplica si in cazul autoturismelor cu norma de poluare euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi, precum si al utilitarelor cu norma de poluare euro 4, inmatriculate pentru prima data in afara Uniunii Europene si care se inmatriculeaza in Romania.

Sursa: Avocatnet.ro

***********

Noul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi: „Ordonanta de Urgenta care a triplat taxa auto pentru masinile vechi ar trebui suspendata”.

Noul Guvern ar putea lua o decizie privind suspendarea ordonantei chiar marti, in prima sa sedinta.

Sambata, in cadrul audierii la comisiile parlamentare, Nicolae Nemirschi declarase ca taxa auto va trebui nuantata, urmand a fi platita in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit dupa noxele emise, si nu dupa vechimea autovehiculului.

„Taxa auto din decembrie trebuie suspendata, iar in ianuarie o vom analiza si o vom relua pe alte paliere, tinand cont de asigurarea surselor de finantare pentru programele Rabla si Casa Verde, care trebuie continuate”, a spus Nemirschi, citat de NewsIn, cu ocazia preluarii mandatului de la Attila Korodi.

Mult a fost, putin a mai ramas, sa spunem adio taxei de prima inmatriculare.

Update: Taxa auto – ultima ordonanta…

Comenteaza si da mai departe>


***

Anunțuri

7 răspunsuri to “Noutati: taxa auto, taxa de poluare, taxa de prima inmatriculare…”

 1. bloguluwolf said

  Vai, de abia astept.
  Nu stiu cum de a mai ajuns si deputat Tary asta…

 2. fitil said

  abia astept sa calculeze iar taxa si sa fie bine pt toti,parerea mea este ca e o taxa mai mult decat discriminatorie,sa platim impozit in functie de vechimea masinii si capacitate motor!!iar la prima inmatriculare sa platim o taxa unica europeana,ca doar suntem europeni.as vrea sa-mi raspunda un fan dacia care este impotriva anularii taxei auto ce va face el cu loganul lui dupa 3-4 ani de folosinta,sau il vei pastra toata viata? conduceti si voi o alta masina decat dacia poate va dati seama!

 3. black said

  ar trebui sa punem la dispozitie o masina straina pentru comunisti care inka mai fac muschi cu dacia sa vada si ei ce inseamna o masina pt k dacia se incadreaza la categoria caruta cu motor

 4. lik said

  o magarie si jumate facuta sa mareasca veniturile proprii[tariceanu]noi ceilalti ce mai contam???

 5. vio said

  taxa triplata este o mare porcarie. NUMAI NOI STIM CUM AM CASTIGAT BANII DIN ALTA TARA SI ACUM SA-I DAM STATULUI ROMAN DEGEABA? EI NU SUNT IN STARE SA NE DEA CEVA DE LUCRU DAR TAXE GRASE VOR/// ESTE UN REGIM FANARIOT MAI RAU CA PE VREMEA COMUNISTILOR/… SUNTEM PROSTI CA ACCEPTAM. ALTII AU MURIT CA NOI SA TRAIM LIBERI[MAI BINE]DAR E TOT MAI RAU,SUNTEM TOT MAI”INGRADITI”[ASCULTA SI TELEF] AJUNGE CU BATAIA DE JOC JOS TAXA AUTO JOS TAXA AUTO IESITI IN STRADA IESITI IN STRADA ASA NU SE MAI POATE

 6. RUDI said

  SA LE FIE RUSINE TUTUROR CE NE REPREZINTA DAR PINA LA URMA CINEI DEVINA? IEI SAU NOI?

 7. sorin said

  Asa ne trebuie daca nu ne-am prezentat la vot.Guvernul de azi este nelegitim la fel ca cele din trecut.Clasa politica este reprezentativa pentru circa 35% din cetatenii Romaniei.
  Ce sa mai faci acum cind organele de represiune(POLITIE,JANDARMI,SRI,DNA,GARDA FINANCIARA…) sint de 10 ori mai numeroase ca pina in 89 ? Orice forma de protest este egala cu zero.Prioritatea acestora nu consta in eradicarea grupurilor mafiote,traficul de orice fel,evaziunea fiscala,crima organizata ci tinerea populatiei sub teroarea fiscalitatii pentru a putea fi platite de la buget armele puterii.
  Se invoca fel de fel de leacuri politice menite sa imbunatateasca calitatea vietii romanilor dar totul nu este decit demagogie,perversitate si sfidare, rezultate din incompetenta si cinism.
  Referitor la taxa auto,de ce nu se inscriu masini mai noi sh.din strainatate in locul altora mai vechi fara nici o taxa?Astfel nu se mareste nici parcul national de masini iar calitatea acestuia se mareste considerabil.Fiecare roman doreste ceva mai bun dar la orice pas se loveste de birocratia si fiscalitatea feroce a statului care ne considera sclavii acestuia.
  De ce ne baga pe git LOGAN-ul fabricat separat pe linie de intern cu piese fabricate de diferite cooperative din lume,la pretul de peste 10000 euro,iar in Germania ajung autoturisme fabricate pe banda de export cu piese originale si tabla din Italia,la pretul de 7000 euro ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: