HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Theodor Stolojan s-a retras a doua oara. Emil Boc desemnat premier.

Posted by Florian pe 15 decembrie, 2008,13:41


În urmă cu câteva minute, Theodor Stolojan şi-a anunţat renunţarea la nominalizarea pentru postul de premier.

„Am luat hotărârea să depun mandatul de premier desemnat la preşedintele României. Preşedintele României este singurul care va lua decizia cui să încredinţeze mandatul de prim ministru desemnat, din rândurile Partidului Democrat-Liberal. Argumentul meu este că cei doi preşedinţi care au semnat Parteneriatul pentru România trebuie să-şi asume garanţia realizării acestui parteneriat prin cele mai importante funcţii în stat, funcţia de prim-ministru şi funcţia de preşedinte al Senatului. În acelaşi timp, doresc ca acest gest al meu să dea o speranţă generaţiei tinere de politicieni care să intre în politică la nivelurile de vârf”, a declarat Stolojan, refuzând să motiveze decizia. Vezi declaratia>VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat o conferintă de presă la ora 12:30 la Cotroceni, dar aceasta a fost amânată pentru o oră ce urmează să fie anunţată.

 EMIL BOC si TRAIAN BASESCU - RAUL STEF / MEDIAFAX FOTOIn acest timp presedintele a semnat decretul de numire a noului premier in persoana domnului  Emil Boc.

Declaratia de presa a presedintelui in jurul orelor 14.

Sursa: Realitatea.net, MediaFax.

Pentru a elucidarea rolului presedintelui in desemnare primului ministru, comentat in fel si chip de diversi politicieni functie de interese, va prezint mai jos articolele din Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 85: Numirea Guvernului

(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

ARTICOLUL 103: Învestitura
(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului si a întregii liste a Guvernului

Voi reveni cu comentarii.

Comenteaza si da mai departe>


***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: