HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Emil Boc premierul desemnat

Posted by Florian pe 15 decembrie, 2008,15:47


Emil Boc (n. 6 septembrie, 1966, Răchiţele, Cluj) este un politician român. La alegerile locale din 2004, a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca şi în 2008 reales în această funcţie, cu 76,2% din voturi. Din 25 iunie 2005 este preşedinte al Partidului Democrat. Emil Boc este unul dintre promotorii doctrinei populare.

Emil Boc a terminat în 1991 cursurile facultăţii de Istorie şi Filosofie din Cluj, iar în 1995 pe cele ale Facultăţii de Drept. Începând din 1996 este înscris ca avocat în Baroul Cluj. Din 2000 este doctor în drept constituţional şi instituţii politice, iar în prezent ocupă postul de conferenţiar univeristar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Începând cu 2003 Emil Boc este preşedintele executiv al Partidului Democrat Partidului Democrat şi lider al Grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. În acelaşi an a acţionat ca vicepreşedinte al Comisiei de Revizuire a Constituţiei. În 2004 a fost ales primar al oraşului Cluj-Napoca, iar în 2008 a fost reales.

În 2006, a avut o propunere de a diferenţia TVA-ul în funcţie de venituri, propunere care a fost criticată ca „absurdă” şi „inaplicabilă” de economişti precum Ionuţ Popescu, Daniel Dăianu, Varujan Vosganian. Ulterior, Emil Boc a explicat că este vorba despre o interpretare eronată; de fapt se referea la necesitatea aplicării măsurilor de protecţie socială într-un mod mai ţintit, astfel încât păturile defavorizate să fie principalii beneficiari ai acestora. Ideea lui Emil Boc urma să se concretizeze într-un sistem asemănator sistemului „food-stamp” din SUA, în care persoanele cu venituri modeste primesc „tichete de masă” cu care pot cumpăra doar alimente.

La 15 decembrie 2008, în urma alegerilor legislative şi a retragerii candidatului anterior, Teodor Stolojan, Boc a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu drept candidat pentru funcţia de Prim Ministru.

SURSA: Wikipedia

Vorba romanului: „Tot rau-i spre bine !” se adevereste in privinta domnului Emil Boc, care a demonstrat o tarie iesita din comun in emisiunea lui Andrei Gheorghe, cazand de la o inaltime de aproape 3 m, apoi revenind si continuand emisiunea spre uimirea tuturor.

Sa dea Domnul ca si aceasta constructie PD-L + PSD care da rau in poza, sa fie de bun augur pentru noi.

Comenteaza si da mai departe>


***

Reclame

Un răspuns to “Emil Boc premierul desemnat”

  1. Madalin said

    Atata timp cat un pensionar ocupa 2 sau chiar mai multe functii iar un tanar absolvent de facultate nu are sansa nici prin concurs sa obtina un loc de munca si pleaca afara,Romania va merge din ce in ce mai rau.Pacat,pentru ca avem tineri cu potential si capacitate de adaptare la orice nivel.In loc sa minta cu nerusinare in campaniile electorale,cei ce aspira la guvernare ar trebui sa garanteze cu viata programul de guvernare,si nu stiu cine va mai avea curajul sa candideze,am fi nevoiti sa importam de la presedinte pana la ultimul parlamentar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: