HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Gigi Becali, marire si decadere – Serial in Adevarul

Posted by Florian pe 14 Decembrie, 2008,13:31


Gigi Becali a fost in ultima perioada una dintre persoanele cele mai mediatizate din Romania.
Serialul de articole din Adevarul explica pe larg cauzele ascensiunii si decaderii acestui „brand” – Becali.

I. Becalizarea României s-a făcut la TV

„Gigi Becali şi-a câştigat notorietatea profitând de slăbiciunile şi foamea de scandal ale televiziunilor. Cu scandalurile „marca Becali”, afaceristul şi-a cucerit simpatia televiziunilor, acumulând un capital de popularitate care s-a dovedit inutil.

Vorbeşte poticnit şi bolovănos la „Dan Diaconescu Direct”. Împarte bani săracilor. Urlă şi-i înjură pe jurnalişti. Îl dă afară pe Cornel Nistorescu din studioul talk-show-ului „Miezul problemei”. Îşi face cruci mari la icoane.

Achită locatarilor din zona Zăbrăuţi taxele pentru conectarea la curentul electric. Construieşte case pentru sinistraţii din Vadu Roşca. Îl concediază pe Hagi. Bea vin cu Băsescu la Golden Blitz. Intră furios la DNA. ” >continuare

II. Gigi Becali, falimentul sportiv

Aflat în blocaj financiar şi fără nicio perspectivă politică, patronul Stelei se confruntă acum şi cu prăbuşirea echipei de fotbal. Clubul Steaua, instrumentul care l-a lansat pe Becali în viaţa publică, atârnă acum de gâtul acestuia ca o piatră de moară: probleme financiare, lipsă de performanţă şi antipatia suporterilor.

Gigi Becali a preluat clubul Steaua la începutul lui 2003 după un scandal monstru. S-a luptat cu Viorel Păunescu, preşedintele de atunci al clubului, pentru pachetul majoritar de acţiuni. După ce a devenit proprietarul a 51% din acţiuni, Becali a preluat treptat tot clubul, Păunescu şi Piţurcă primind ulterior sume de bani pentru a renunţa la părţile lor.

În cei cinci ani care s-au scurs de la acel moment, Gigi Becali s-a dovedit a fi şi înger, şi demon pentru gruparea din Ghencea.

Finalul însă este unul trist pentru el. După ce, sub comanda sa, Steaua a luat două campionate, a reuşit trei calificări consecutive în Liga Campionilor şi a jucat o semifinală de Cupa UEFA, acum clubul a ratat totul: cu chiu cu vai a devenit vicecampioană, dar sub anatema a două scandaluri („Bricheta” şi „Valiza”) a ratat Cupa României şi a fost eliminată din orice competiţie europeană. Lotul îi este decimat de vânzări şi cumpărări haotice  de jucători, probleme financiare şi reacţii violente „anti-Gigi”, din partea suporterilor.
>continuare

III. Falimentul politic al lui Gigi Becali şi al PNG

Când auzi Gigi Becali, cel mai repede te gândeşti la Steaua, clubul de fotbal pe care îl păstoreşte după bunul plac. Apoi, la PNG, partidul latifundiarului din Pipera.Semnul electoral al Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat

A adăugat terminaţia “creştin-democrat” la numele PNG şi a defilat cu partidul său în toate alegerile. Avântul politic al PNG şi al lui Gigi Becali avea, mereu, în spate rezultatele Stelei.

Patru alegeri, patru eşecuri. PNG nu a reuşit în niciun tur de scrutin să sară pragul de 5%, iar evoluţiile individuale ale lui Gigi Becali au fost mai mult decât ruşinoase.

A candidat la preşedinţie în 2004 şi a luat doar 1,77%. În calitate de cap de listă la alegerile europarlamentare din 2007, nu a reuşit să treacă PNG de pragul de 5%, lipsindu-i 0,15 procente.

La alegerile locale din vară, PNG a luat 37 de primari din totalul de 3.183, adică 1,16% din mandatele puse în joc.

Falimentul complet a venit la alegerile parlamentare unde Becali a candidat pentru un mandat de deputat în Ferentari, cartierul unde plătise curentul mai multor familii de rromi în urmă cu doi ani. Rezultatul? A fost învins de Oana Mizil (PSD). >continuare

IV. Unde sunt miliardele lui Gigi Becali?

Patronul echipei de fotbal Steaua Bucureşti se confruntă cu probleme financiare grave şi recunoaşte că nu mai dispune de lichidităţi. Dezastru este cuvântul care caracterizează anul 2008 pentru afacerile lui Becali. Terenurile sale nu se mai vând nici la jumătate de preţ iar fabricile sunt total neprofitabile.

Cum e să fii declarat de unele publicaţii drept cel mai bogat român, iar în următoarele trei luni să constaţi că mai ai doar două milioane de euro în conturi? Răspunsul este simplu: criza financiară a dat iama în averile „milionarilor de carton” şi nu pare că va pleca prea curând.

„Războinicul luminii”, „Sfântul Gheorghe” sau „Mihai Viteazul”, aşa cum s-a autointitulat de-a lungul timpului Gigi Becali, a rămas fără lichidităţi. În numai trei luni, criza financiară i-a înjumătăţit averea.

De altfel, el însuşi a recunoscut că este afectat direct de recesiune şi că mai are doar două milioane de euro în conturi, dar şi vreo 80 milioane de euro de primit de la datornici. >continuare


Comenteaza si da mai departe>


***

2 răspunsuri to “Gigi Becali, marire si decadere – Serial in Adevarul”

  1. acidutzu said

    Situatia lui Becali era previzibila de circa doi ani.Unele greseli de strategie in administrarea clubului Steaua,precum si dorinta de capatuire nesabuita au condus la starea actuala.Cu ceva timp in urma am facut o predictie (in gluma bineinteles)Se facea domnul JIJI insista neaparat sa pastreze clubul si intra-n incapacitate de plata.Prietenul ,bunul prieten al domnului BECALI pe numele sau Sebastian Bodu instituie sechestru asigurator pe castelul (palatul)lui Becali,care devine sediul clubului CCA_STEAUA,iar sluga susnumitului,Valeriu Argaseala devine „general” la poarta clubului,iar d_nul GIGI magazioner

  2. dadatroll said

    Beeeee Beeeheee Heeeee.

    Deci am lasat acest comentariu casa inteleaga si Becali daca citeste insemnarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: