HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Apel catre bloggeri, forumisti si catre oamenii generosi: Sprijina si tu pe cei cu dizabilitati !

Posted by Florian pe 10 decembrie, 2008,12:11


Despre IHTIS


I. PREZENTARE

IHTIS – asociatie ortodoxa, infiintata in 2004 de un grup de tineri cu dizabilitati fizice, care au motive sa afirme: “Iata ce putem face noi pentru societatea in care traim”.

Spre deosebire de celelalte asociatii, in care tinerii cu dizabilitati sunt reprezentati de persoane valide, noi ne auto-reprezentam.

Orice tanar isi doreste sa traiasca independent. Din acest motiv, misiunea asociatiei noastre este de a contribui la crearea unui cadru prielnic cresterii gradului de independenta a tinerilor cu dizabilitati fizice.

Fiecare membru IHTIS are propria poveste: aspiratii, realizari, probleme etc., toate acestea constituind baza proiectelor initiate. In cei patru ani de activitate, am devenit o familie, despre care mass-media spune: “Asociatia IHTIS este scoala celor care refuza sa se declare invinsi si a acelora pentru care “nu pot” nu exista”.

Si, ca in orice scoala, la IHTIS fiecare invata cate ceva, indiferent daca are sau nu vreo dizabilitate.

b5

II. PROIECTE

Orice proiect initiat de Asociatia IHTIS umareste indepliniea vointei si solutionarea problemelor membrilor, tineri cu dizabilitati fizice.

In opinia noastra, orice “vreau” nu reprezinta o cerere adresata cuiva, ci, dorinta de implicare personala. Fiecare membru IHTIS ne transmite ceea ce “VREA” si vine in acelasi timp cu idei de activitati specifice, menite a solutiona problema semnalata. Astfel sunt initiate proiectele.

Cine sunt coordonatorii proiectelor? Noi insine, tineri cu dizabilitati care am experimentat in timp ce trebuie facut pentru ca “vreau” sa se implineasca. Noi suntem EXPERTII !!!

Prin activitatea desfasurata ne straduim, dupa puteri, sa indepartam obstacolele din calea integrarii noastre sociale, venind in acelasi timp si in spijinul semenilor aflati la inceput de drum.

“Vreau” in viata de zi cu zi a oricarui copil/tanar/adult cu dizabilitati inseamna: comunicare, imagine pozitiva, educatie, loc de munca, viata de familie, recreere si reabilitare, independenta fizica si financiara, integrare sociala.

Acestea sunt obiectivele ce le avem de indeplinit noi insine la IHTIS, iar atunci cand situatia o impune, ne unim fortele cu parteneri ce au opinii, obiective si activitati similare.

PROIECTE INITIATE DE MEMBRII IHTIS:

1. Ajuta-te singur ! – Construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania
2. “350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni! – Campanie de strangere de fonduri pentru construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania
3. Eu invat sa-mi depsesc conditia – Tu invata sa ma accepti ! – Campanie de advocacy pentru imbunatatirea imaginii in societate a tanarului cu dizabilitati fizice.
4. Sa vorbim despre noi – Incurajarea dialogului direct si online, organizarea de tabere de vara, intalniri (mese rotunde, seminarii) pentru a pune fata in fata tineri cu dizabilitati fizice, asistenti personaali si specialisti care, prin natura profesiilor, vin in contact direct cu tinerii cu dizabilitati si reprezentantii acestora.
5. Recreere & Reabilitare & Socializare – organizare de excursii, plerinaje, vacante de grup in statiuni balneare etc.
6. Arta si Creatie – Organizare de expozitii pentru promovarea si valorificarea talentului creativ al tanarului cu dizabilitati fizice.

Pentru orice “VREAU” exista IHTIS.
Cu o singura conditie: IMPLICA-TE SI TU !

b4

III. MEMBRII

Toti membrii IHTIS sunt persoane cu dizabilitati fizice.

Pentru noi, acest aspect este mai putin important.

Fiecare se prezinta pe sine prin aptitudini, aspiratii si performante.

Dorim ca societatea sa ne perceapa asa cum ii aratam noi ca suntem.

Asadar, SA VORBIM DESPRE NOI ! – o invitatie adresata tuturor membrilor IHTIS.

Ma numesc Cretu Ana-Maria, am 20 de ani si sunt din judetul Botosani.
Imi place sa vorbesc, dar si sa ascult oamenii, sa citesc, sa ma plimb, sa ascult muzica.
Ma bucura mult faptul ca sunt membra a Asociatiei IHTIS.
Sper ca impreuna, prin intermediul activitatii pe care o desfasuram, sa reusim sa-i facem pe oameni sa ne cunoasca, sa ne inteleaga si sa accepte ca putem fi membrii activi in societatea in care traim!

Ma numesc Catalina Nicoleta Mirea si am 20 de ani. Sunt membru fondator IHTIS. In ciuda deficientei fizice grave pe care o am, as vrea sa am alaturi o persoana asemeni mie, care sa ma inteleaga si sa ma accepte asa cum sunt. Este adevarat ca in putine cazuri fete ca mine s-au casatorit, dar cred ca si eu am dreptul sa caut si sa sper. Gresesc ???

Salut prieteni! Sunt Gireada Marius din Dorohoi. Am 29 de ani. Tastez cu nasul, pentru ca asa pot. Scriu poezii si sunt un luptator.

Consider ca munca in echipa este extrem de importanta. Daca esti persoana cu dizabilitati fizice si vrei sa te implici intr-un ONG al acestora, atunci trebuie sa stii ca tot ceea ce faci, faci in primul rand pentru tine. Iar daca esti o persoana fara dizabilitati, este bine sa stii sa faptuiesti totul mai intai ca pentru Dumnezeu si apoi pentru oameni. Orice activitate este grea dar, credinta in Dumnezeu si iubirea de oameni usureaza totul.  Cu cat este mai unita echipa, cu atat rezultatele sunt mai mari si mai multe.

Preluare integrala a prezentarii proiectului IHTIS

Bloggeri si admini

Afiseaza si tu in sidebar sau in site  bannerul asociatiei:

Copiaza codul HTML:

<p align=”center”>
<a target=” blank” href=”http://feeds.feedburner.com/%7Er/asociatia-ihtis/%7E6/1″&gt;
<img style=”border:0 none;” src=”http://asociatiaihtis.files.wordpress.com/2008/11/banner_patrat.jpg&#8221; alt=”    IMPLICA-TE!” /></a></p>


  IMPLICA-TE!

Forumisti: postati in forumuri informatia despre acest proiect

Oamenii generosi : telefonati sau trimiteti sms

Contam pe sprijinul tau!

Proiectul este impresionant, iar sentimentul de admiratie pentru initiatori, puterea de depasire a conditiei umane, increderea in Dumnezeu, poate fi un exemplu si pentru cei care desi au toate functiile normale se lamenteaza in fata greutatilor vietii.

Iar daca acest proiect care in mod sigur va avea cele mai mari sanse de realizare, va fi  samanta care sa infloreaca si sa se raspandeasca si in alte localitati din Romania, atunci aici isi va gasi locul adevarata Gradina a Maicii Domnului.

Sunt convins ca generozitatea saracului este mult mai mare decat decat darnicia bogatului.

Contam pe sprijinul tau!

Comenteaza si  da mai departe>


***


Reclame

6 răspunsuri to “Apel catre bloggeri, forumisti si catre oamenii generosi: Sprijina si tu pe cei cu dizabilitati !”

 1. lili marlen said

  DA.
  SUN ACUM.
  VOI VEDEA CE MAI POT FACE…..
  FELICITARI PENTRU ACESTI TINERI !

 2. Numarul de SMS 848 pentru donatii nu mai este valabil din 31.12.08. Dar…

  CAMPANIA IHTIS CONTINUA…
  Membrii Asociatiei IHTIS va invita vineri 27 februarie, orele 18, Palatul Copiilor / sala mica – la spectacolul folcloric caritabil „Suflet langa suflet prin cantec” – parte a Campaniei „350.000 euro = solidaritatea a 350.000 de oameni”. Organizator: Asociatia IHTIS. Producator: Florin Racoci. Intrarea libera. Detalii pe: http://asociatia-ihtis.ro. VA ASTEPTAM !

  Multumiri pentru proovare.

 3. Larry said

  Salut, am ramas profund impresionata.
  Sunteti extraordinari.In Republica Moldova cu parere de rau nu exista organizatii care sa fie conduse de persoane cu disabilitati..
  Va doresc succes si tot ce-i mai frumos!!!!!!!!

 4. Petrut Pruna said

  Salut!
  Ma numesc Petrut Pruna am 21 de ani si am o prietena bolnava de cancer la san.Prietena mea sta in Timisoara,are 25 de ani si ii mai trebuie 4000 de euro ca sa stranga suma de 13000 de euro.Cu ajutorul prietenilor am strans suma de 9000 de euro,si ne mai trebuie suma de 4000 de euro..
  Te rog frumos daca ne poti ajuta si pe noi..suntem disperati.Te rugam frumos!
  Daca dumneavoastra sunteti interesat,imi puteti scrie un mail cu raspunsul dumneavoastra!
  Va doresc multa sanatate!

  Cu stima,
  Petrut

 5. Petrut Pruna said

  e/mailul meu este petrut_zicu

 6. eugeniu.1987@mail.ru said

  STIMATI CETÂTENI
  SUNTEM NEVOIT Sâ Mâ ADRESEZI LA DUMNEVOASTRâ , SUN INTRU SITUATE FORTE GREA , EU MÂ NUMESC EUGENIU AM 24 ANI SUN CÂSATORIT SOTIEA MAE , TO ARE 24 ANI AMBI SUNTEM STUDENTI ESTE FORTE GREU , SÂ NE DESCURCAM CU BEBELUSUL NOU NÂSCUT PE NUMELE CEZAR ”… DIN MOTIV CA NAVEM CELE MAI ELEMENTARE LOCRU HAINUTI SCUTECE NE MAI VORBIND DE PORODUSE ALEMENTARE IN NUMELE LUI ISUS HRTOS VA RU…GA………M , SA NE OFERE SPRIJEN MATEREAL IN LEGATRUA CU NASTEREA COPILULUI STIUATIEA FAMILIARA ESTE FOARTE GREA IN TIMPUL CÎND NOI AM SCRIS ACEASTA SRISOARE AM PLINS DE JALE CA MICUŢUL PLINGEA DAR NOI NU PUTEM SÂI SCHIMBAM DIN MOTIV CA NAVEM POSIBILITATEA ARE NAVOI ŞI DE MEDECAMINTE PENTRU BURTICA DAR NOI NAVEM POSIBILITATEA SAL AJUTÂM , LA LOCUL DE MUNCÂ AM FOS CONCEDIAT ŞI REFUZAT SÂMI ACHITE SALARIU ESTE FORTE JALNIC ACUM EU TATA MICUTULUI CEZAR , TREBUIE SAMÂ IETERNEZ IN SPITAL , CÂ AM HEMORAGIE LE INTESTINE GROSE , TOTUSI EU SPER CA SUNT OMENI CU SUFLETUM MARE CARE POT SÂ OFERE O MINA DE AJUTOR , EU CRED CA CU RUGACIUNE SI CU AJUTOR DUMNEVOSTRA ASÂ POT SA SACAP DE ACEAST IMPAS INCAZA CA DORITI SANE AJUTATI , EU VA LAS TOTE DATE MELE DE CONTAC . SI DOMNE AJUTE
  pentru ajuto puteti se trasmiteti pe aceste date de contact
  ajutorul pute tresmite pe adresa respectiva
  REPUBILCA MOLDOVA CHISINÂU COD POSTAL MD 2020
  ORASUL CHISINÂU SECTORUL RICANI
  STRADA SOCOLENI 9AP18
  TELEFONUL DE CONTAC +373078516939
  NINA CARAMAN
  DATELE PENRSONALE NINA CARAMAN A 34058487 NAMÂRUL BULETINULUI DE INDETIDATE 2005034044987
  NUMÂRUL CERTIFECATULUI DE NASTERE
  LEBERET 29MAI 2012 AFOT INREGISTRAT NR 851
  RECHIZITELE PENTRU TRANFER IN LEI LA CARDURUI BANCARE ALE BANCI DE ECONOMII S.A
  SA BANKA DE ECONOMI
  FILIALA NR1 CHISINAU
  COD FESCAL 100360000254
  COD BANCI BECOMD2X609
  C/BENEFICEAR 2805501498610
  numarul contului in lei 6766087075265569

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: