HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Prognoza vremii (ANM) pentru urmatoarele 3 luni.

Posted by Florian pe 28 noiembrie, 2008,7:34


DECEMBRIE

Temperaturile medii lunare se vor situa in jurul normelor climatologice, exceptănd estul ţării, unde vor depăşi valorile obişnuite. In zilele cele mai calde, maximele termice pot ajunge la 15°C in regiunile sudice. In nopţile cele mai reci se aşteaptă valori de temperatură sub – 15°C in depresiunile din centrul ţării. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre – 1°C şi 9°C, iar ale celor minime, intre – 9°C şi 2°C . Regimul pluviometric va fi normal in jumătatea de sud a ţării şi va prezenta o tendinţă de excedent in rest.

IANUARIE.

Temperaturile medii vor fi in general apropiate de valorile normale, exceptand areale restranse din centrul si sudul tarii, unde vor fi mai scazute decat in mod obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre – 4 si 6 grade C, iar cele minime intre – 15 si – 5 grade C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa atinga 10 grade C. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub – 20 grade C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in limite normale. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 8 si 12.

FEBRUARIE.

Regimul termic mediu va fi apropiat de cel obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre – 1 si 8 grade C, iar cele minime intre – 11 si – 10 grade C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa ajunga la 15 grade C in sud-estul tarii.

UPDATE:

Anul 2009 va fi unul „aproape optim din punct de vedere meteorologic”, cu precipitaţii foarte aproape de valorile medii multianulale, a declarat Ion Sandu, directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citat de Mediafax. El a exclus posibilitatea unor inundaţii cu urmări semnificative, dar a avertizat că, în vară, unele zone ar putea fi afectate de secetă.

Sandu a prezentat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, o prognoză meteo orientativă pentru o perioadă de şase luni.

Pentru luna aprilie, meteorologii au anunţat o cantitate medie de precipitaţii de 40-60 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii speră ca prognoza să nu se confirme

Nici lunile mai şi iunie nu vor aduce precipitaţii în cantităţi „ieşite din comun”, a arătat Sandu.

În ceea ce priveşte lunile iulie şi august, directorul ANM a arătat că acestea vor fi perioade cu precipitaţii în cantităţi mici.

„Sper să nu se realizeze prognoza aceasta. În iulie şi august, temperaturile sunt uşor sub normă şi pe anumite suprafeţe, simularea noastră arată că va fi secetă”, a spus Sandu.

El a ţinut să arate că prognoza pentru şase luni nu este una care se vrea exactă, ci doar orientativă.

Sandu a mai afirmat că se aşteaptă ca anul 2009 să fie unul „extrem de bun” pentru culturile de grâu, însă nu la fel de bun pentru cele de porumb.

Vedeti si Mozaic radar romania
Sursa:  Mediafax,  ANM

Comentarii…

***

Reclame

2 răspunsuri to “Prognoza vremii (ANM) pentru urmatoarele 3 luni.”

  1. dorin said

    excelent, o informatie utila.Ce se va intampla in noiembrie?

  2. Miuta said

    excelent !!! Ma intereseaza cum va fi vremea in iunie 2009………..?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: