HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Ultimul sondaj INSOMAR comandat de Realitatea.Net

Posted by Florian pe 13 Noiembrie, 2008,13:09


37% dintre români ar vota un candidat PD-L, potrivit INSOMAR

Luni, 10 Noiembrie 2008 04:08
Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 37% dintre români ar vota un candidat PD-L, arată un sondaj INSOMAR, comandat de Realitatea TV.

Pe locul al doilea, cu 32 de procente, se află Alianţa PSD-PC, iar pe al treilea se situează Partidul Naţional Liberal, cu 17%.

Preşedintele Traian Băsescu se situează pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în personalităţi politice, cu 47,9%, fiind urmat de Theodor Stolojan cu 30,6% şi Mircea Geoană cu 29,4%, acesta surclasându-l pe premierul Tăriceanu, potrivit aceluiaşi sondaj.

Studiul INSOMAR a dorit să afle şi cât de mulţumiţi sunt românii de activitatea preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a Guvernului. Astfel,  55,3% se declară destul de mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu, 30,6% de cea a premierului şi 28% de cea a Guvernului. Toţi se află pe un trend descendent faţă de luna septembrie, când activitatea lui Traian Băsescu era apreciată de 58,4%, cea a premierului de 35% dintre cei intervievaţi, în vreme ce de activitatea Guvenului erau destul de mulţumiţi  şi foarte mulţumiţi 32,9%.

Studiul a fost realizat de INSOMAR în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2008, la comanda Realitatea TV, pe un eşantion de 1201 de persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta de peste 18 ani. Interviurile au fost realizate în 50 localităţi urbane şi 49 localităţi rurale din 40 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute, garantată cu o probabilitate de 95%, este de 3%.  Sursa: Realitatea Net

 

***

Anunțuri

Un răspuns to “Ultimul sondaj INSOMAR comandat de Realitatea.Net”

  1. vorba cetateanului turmentat, “si eu.. cu cine votez?!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: