HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Sapte institutii care au pus monopolul GspTV pe fotbal, aduse in instanta de judecata !

Posted by Florian pe 17 Septembrie, 2008,9:56


Pentru ca nu poate urmari la televizor meciurile de fotbal din campionatul intern, avocatul Victor Petrisor a chemat in judecata Consiliul National al Audiovizualului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei, postul de televiziune Antena 1, Federatia Romana de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal si societatea de cablu RCS-RDS.

Motivul: a fost incalcat dreptul fundamental la informare ca urmare a vinderii de catre Liga Profesionista de Fotbal a drepturilor de televizare ale partidelor de fotbal din Liga I postului Antena 1.

Avocatul Victor Petrisor a declarat exclusiv pentru JURIDICE.RO: „Ieri a fost termen la Judecatoria sectorului 4 la cererea de ordonanta presedintiala si pe 2 octombrie pe fondul cauzei. Prin cererea de ordonanta presedintiala am solicitat ca pana la rezolvarea cauzei pe fond meciurile de fotbal sa fie transmise pe frecventele Antena 1, 2 si 3. Ieri, cauza s-a amanat datorita faptului ca a fost lipsa de procedura cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Urmatorul termen peste doua saptamani.

Problema fundamentala este cea a dreptului la informare. Eu sunt un individ din Romania, care traiesc in Bucuresti si vreau sa vad un program. CNA se face ca nu observa anumite lucruri. CNA elibereaza licentele de emisie la nivel national, regional si local, CNA impreuna cu ICPR. Intre firmele de cablu exista o intelegere tacita; nu pot sa optez pentru o societate de cablu intrucat in zona in care locuiesc functioneaza o singura societate de cablu. In Constitutia Romaniei se arata ca economia este o economie de piata ce se caracterizeaza prin libera concurenta. Eu, consumatorul, reglez piata. Dar cum sa reglez piata daca sunt supus unei politici de monopol a firmelor de cablu?

Cine a semnat contractul de cedare a drepturilor de televiziune? Cluburile de fotbal au mandat Liga Profesionista de Fotbal care este societate non profit. Intrebarea este poate mandatarul, societate non profit, sa incheie un contract comercial. Nici conform legii sportului, nici conform statutului LPF, nu se poate pentru ca se incalca principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice.”

Preluare integrala din Juridice.ro>http://www.juridice.ro/stiri-juridice/flux-stiri/fotbal-imposibilitate-vizionare-tv-actiune-instanta.html

 

Comentarii>>

***

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: