HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Spionaj si localizare, prin codul telefonului mobil.

Posted by Florian pe 14 Iulie, 2008,21:09


Un sistem de antene parabolice instalat în marile magazine va putea să spioneze toţi clienţii care au un telefon mobil asupra lor, relatează Timesonline.co.uk, citând îngrijorările autorităţilor din Regatul Unit care au aprobat tehnologia, dar cu „precauţii”. Antenele, cu diametrul de numai 30 cm fiecare şi uşor disimulate sub forma unor elemente de design interior, vor putea citi codurile IMEI ale fiecărui celular (numărul unic al fiecărui asemenea aparat, atribuit pentru ca o reţea de telefonie mobilă să-l poată recunoaşte). Sistemul a primit aprobarea din partea Oficiului Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie, pentru că nu poate „intercepta” convorbiri, în schimb „ascultă” semnalele electromagnetice prin care aparatul păstrează legătura cu releele reţelei la care este abonat posesorul telefonului.

Pe baza acestor date, managerii pot afla câţi oameni se află într-un mare magazin la ora închiderii şi dacă, de pildă, programul ar trebui prelungit. Care standuri ar trebui amplasate unele lângă altele, unde să se facă o nouă uşă sau un loc de repaos, cât aşteaptă oamenii la toaletă şi dacă ar trebui instalate mai multe – acestea sunt date pe care conducerea unui magazin le culege empiric, doar prin observaţiile angajaţilor. Testele efectuate deja într-un magazin din Portsmouth au relevat că se poate stabili „traseul” unui client de la un raion la altul şi cât timp petrece la fiecare.

Pentru asemenea informaţii despre preferinţele consumatorilor, producătorii şi comercianţii din toată lumea dau bani grei companiilor de marketing, dar iată că, acum, marile lanţuri de comercianţi cu amănuntul ar putea să-şi facă propriile măsurători în acest sens. Închirierea unui astfel de sistem de antene parabolice, vopsite în culorile preferate şi integrate în mediul ambiant, încât nici să nu poată fi detectate de cei „spionaţi”, costă 20.000 lire sterline pe lună. Noua tehnică de spionare a fost posibilă pentru că orice telefon mobil deschis comunică la fiecare două minute cu reţeaua din care face parte, indiferent dacă proprietarul foloseşte vreun serviciu sau doar îşi ţine aparatul în buzunar.

De aici si pana la urmarire si localizarea intr-un oras, n-ar mai fi vorba decat de bani.
Inca un pas in procesul de globalizare si control total.

Comenteaza….

***

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: