HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Colegiile uninominale pentru parlamentarele din toamna.

Posted by Florian pe 9 Iulie, 2008,9:19


Algoritmu’ PSD+PNL+PC+PRM+UDMR

minus PDL, functioneaza perfect.

MOTTO:

Romania-i de vanzare
Cu uzini, crese, hotare.
Spagile au zornait,

Algoritmu-i multumit.

Versuri Victor Socaciu

Declaratie din interiorul PSD

Deputatul PSD Vasile Puşcaş, care a demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în partid, a criticat dezbaterile din PSD, ce „au avut rolul de a dăuna intereselor organizaţiilor locale ale partidului în perspectiva alegerilor parlamentare”, fiind axate mai mult pe „funcţii, poziţii şi ciolane”.

„Discuţiile din ultimele săptămâni dăunează mult organizaţiilor locale în pregătirile pentru alegerile parlamentare din toamnă şi au evoluat spre tema funcţiilor, poziţiilor, scaunelor şi ciolanelor. Lucrul acesta pe noi nu ne interesează şi nici nu ne caracterizează. Noi am aşteptat încă o dată o discuţie de nivel statutar”, a declarat, marţi, presei, Vasile Puşcaş.

Feliile de tort din trupul tarii

Nu credeam ca Romania dupa 18 ani de jaf si distrugere, asa cum nu s-a intamplat in nici o tara din Europa de est, mai poate avea resurse pentru lacomia clasei politice.

Se pare ca m-am inselat, alegerile parlamentare din toamna cu votul uninominal sfarteca din nou trupul tarii, ca pe un tort urias taiat in felii numite colegii electorale uninominale si oferite pe tava cu dedicatie greilor din algoritm, fara nici o analiza demografica sau de statistica economica.

Principiul e urmatorul:in Colegiul X trebuie sa iasa candidatul PSD si atunci il decupam in interesul acestui partid, iar PNL isi pune un candidat „iepuras”, iar in Colegiu Y trebuie sa iasa candidatul PNL, iar PSD isi pune el un „iepuras”

Regula in tarile cu democratie consolidata este aceea a comisiilor independente, iar decuparea nu este lasata la latitudinea partidelor, sustine Cristian Preda, consilier prezidential si specialist in sisteme electorale.

Comisia de cod electoral din Parlamentul Romaniei

Deputatii si senatorii din Comisia de Cod electoral au votat, luni, in viteza delimitarea colegiilor din 10 judete: Gorj, Caras- Severin, Iasi, Ilfov, Olt, Tulcea, Bistrita, Cluj, Giugiu si Teleorman. PNL si PSD au avut o intelegere anterioara si imparteala s-a facut fara o analiza, fara harti pe masa si fara sa fie discutate, macar de forma, variantele PD-L. In toate cazurile votul a fost de 10 la 1, adica PSD-PNL-PC-PRM si UDMR contra PD-L.

„Totul s-a desfasurat cu viteza mitralierei, nu am avut nici macar posibilitatea sa ma uit pe hartile mele, caci ei, oricum, nu au venit cu harti din moment ce erau intelesi. Veneau, citeau si ridicau mina. PSD si PNL au fost extrem de bine intelesi”, a declarat pentru HotNews.ro Valentin Iliescu, reprezentantul PD-L in comisie.

Unele colegii au fost decupate in asa fel incit sa cuprinda doar localitati cu primari PNL, altele doar cu primari PSD. Nu s-a tinut cont nici de distanta dintre comune, de drumurile de acces sau de gruparea, fireasca, in jurul cite unui oras mai mare.

Valentin Iliescu da ca exemplu Bistrita, unde au fost „lipite” doua comune despartite printr-un versant de munte si intre care nu exista nicio cale de comunicatie.

Mai mult, s-a practicat asa numita „decupare in fisii”, adica pe lung, interzisa in tarile democratice, doar pentru a scoate colegii favorabile unor candidati.

Update: 16.07.08

Alte 20 de judete au fost decupate, miercuri, de Comisia de cod electoral, ajungindu-se la un total de 39 de circumscriptii din 43 cate vor exista la alegerile din toamna. In discutie au ramas colegiile din Constanta, Satu Mare, Bucuresti si cele pentru romanii din strainatate, care ar putea sa fie trasate prin hotarire de guvern. Miza cea mai ridicata este in Bucuresti, unde se inghesuie sa candideze liderii partidelor.

Cele 20 de circumscriptii impartite miercuri de Comisia de cod electoral sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Covasna, Dambovita, Dolj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Prahova, Valcea, Suceava, Timis si Vrancea.
Continuare ->

In loc de concluzie:

Buna tara, rea croiala
Mama ei de randuiala.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.

Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi râmînem tot ca prosti.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti !

Tot Victor Socaciu.

Sursa:HotNews.ro

Aveti ceva de comentat ?!

***

.

2 răspunsuri to “Colegiile uninominale pentru parlamentarele din toamna.”

  1. Evike said

    Si asta va trece…

  2. daniel said

    vai de capul vostru de PDL-isti nenorociti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: