HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

ITALIA-ROMANIA 1-1, de la extaz la agonie…

Posted by Florian pe 14 iunie, 2008,12:20


ITALIA – ROMANIA 1-1

Pe stadion sunt 10.000 de români entuziaşti!

România a început curajos meciul, în jumătatea adversă.

Min. 20 BARĂ A ROMÂNIEI!!! Chivu a executat bine o lovitură liberă de la 30 de metri, balonul a fost deviat de Panucci, iat mingea a lovit bara! Rădoi şi Raţ s-au lovit cap în cap, iar cei doi jucători se resimt! Mirel are capul spart şi va fi schimbat cu Dică!

Min. 24 Dică îl înlocuieşte pe Rădoi, acesta din urmă fiind aplaudat la scenă deschisă de întreg stadionul! Românii îi strigă numele! Am jucat în inferioritate numerică timp de patru minute!

O primă repriză în care România a reuşit mult mai multe ca în partida contra Franţei, însă nu e mai puţin adevărat că şi campioana mondială ne-a pus mult mai multe probleme decât au reuşit elevii lui Domenech luni. Mutu, în afara ocaziei avute în minutul 15 a fost de nerecunoscut, Chivu a fost, de asemenea, ezitant, cei mai buni tricolori din primele 45 de minute fiind Bogdan Lobonţ (excepţionale parade!!!) şi jucătorii din centrul apărării, Goian şi Tamaş. Selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să stopeze neapărat centrările de pe benzile terenului!

Dupa marcarea golului- extaz !

Min. 54 GGGGGGOOOOOOOOOLLLLLLL

Zambrotta a trimis neglijent spre Buffon din colţul careului de 16 metri, Mutu a interceptat şi a înscris peste portarul italian, de la 8 metri, sub bară. Este primul gol pe care îl reuşim contra Italiei din 1989 încoace. 0-1!!!

Min. 56 GOL Italia, prin Panucci! Del Piero a recentrat cu capul după un corner, iar Panucci a introdus balonul în plasă de lângă Tamaş. 1-1!

Min. 80 Corner pentru noi. Bate Mutu. Daniel Niculae obţine penalty!!! A fost ţinut în careul de 6 metri de Panucci!!!

Min. 81 Buffon apără!!!! Mutu a tras previzibil, pe centru, Buffon a respins cu mâna dreaptă şi cu piciorul drept! Acesta este primul penalty ratat al Campionatului European!

Dupa ratarea penalty-ului- agonie…

Agonia cupride Romania, dar trebuie sa dam cezarului ce-i al cezarului. La urma urmei Mutu nu e cel mai vinovat, pe el a apasat cea mai mare tensiune a meciului si dupa cu stiti statistic marii jucatori pot rata tocmai din acest motiv.

Strategul Piturca a avut o scapare. Nu Mutu trebuia sa execute lovitura.

Mentiune speciala pentru Lobont care i-a adus la disperare pe italieni prin reusita paradelor sale.

Partida s-a încheiat!!! 1-1 contra campioanei mondiale.

Statistica UEFA pentru acest joc, Italia – România: Şuturi la poartă: 5-5. Şuturi pe poartă: 4-6. Şuturi blocate: 1-5. Faulturi: 12-19. Off-side-uri: 6-4. Cornere: 12-5. Posesie: 53%-47%.

Dar sa revenim la faptul ca am reusit totusi ceea ce nu prea indrazneam, sa fim egalii Frantei si Italiei, ba mai mult sa speram la sferturi iesind dintr-o grupa supranumita „Grupa mortii”.

Am intuitia si speranta ca Mutu & Co vor face in meciul cu Olanda cea mai buna performanta, pentru ca in acel meci vor atinge varful de forma.

O nota aparte merita suporterii tricolori ai Romaniei care au starnit admiratia atat a adversarilor dar si a localnicilor.

Mai multe detalii si video: HotNews

Surse: TVR1, HotNews.

HAI ROMANIA !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: