HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Guvernul a aprobat cea de-a treia varianta a taxei auto

Posted by Florian pe 21 aprilie, 2008,16:54


Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, ordonanta de urgenta privind cea de-a treia formula de calcul a taxei auto, anunta televiziunile de stiri. Taxa de poluare auto ar urma sa fie calculata, de acum inainte, in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si de noxe. Statul va restitui diferenta dintre noua si vechea formula de taxa celor care au platit-o deja pe aceasta din urma. Dupa noua grila, aplicabila de la 1 iulie, taxa creste pentru masinile noi vandute in Romania, in timp ce valorile scad la jumatate pentru autovehiculele Euro 1 si Euro 2 cu motoare de pana in 2.000 de centimentri cubi, taxa ramanand totusi mai mare pentru automobilele vechi de import.
Continuare >

UPDATE (22/04/08)

Dezbatere publica inutila pe tema taxei de poluare auto

Dezbaterea publica pe tema viitoarei taxe auto, or­ga­nizata cu gu­ver­nul, s-a dovedit a fi inutila. Executivul a apro­bat, in sedinta de luni, or­do­nan­ta de urgenta referitoare la introducerea taxei de po­lu­a­re auto, prin care urmeaza a fi inlocuita, de la 1 iulie, ac­tua­la taxa de prima in­ma­-­tr­iculare. Textul ordonantei este in esenta acelasi cu acela din proiect, formula de calcul a taxei si cuantumul acesteia nefiind modificate.

Ordonanta de urgenta nu contine insa niciuna dintre concluziile audierii publice desfasurata intre 2 si 10 apri­lie tocmai pe tema viitoarei taxe auto. Principala pro­ble­ma ri­di­ca­ta de participantii la dez­ba­te­re a fost ca taxarea in functie de poluare sa se faca pentru toate autovehiculele inscrise in Romania, si nu doar pentru cele in­ma­tri­cu­late pentru pri­ma data. Initial, guvernul a propus o taxa de prima in­matriculare, iar acum, dupa a treia mo­di­ficare, este de fapt o taxa de poluare. Cetatenii sunt de acord cu principiul “po­lu­a­to­rul plateste”, dar vor ca sa se inteleaga in mod clar ca este vorba despre o taxa de po­lu­a­re si, deci, ca toti proprietarii de masini sa plateasca, de­cla­ra, la prezentarea concluziilor dez­ba­terii publice, Radu Nico­se­vici, presedintele Aca­de­miei de Advocacy – or­ga­nizatia non­gu­vernamentala care s-a ocu­pat de des­fa­su­rarea dezbaterii. Guvernul nu era obligat sa tina cont de aceste concluzii – si nici nu a facut-o, insa in acest con­text este de neinteles de ce a mai fost organizata respectiva dezbatere.

Calculatorul noii taxe auto se gaseste pe : http://www.financiarul.com

TAXA AUTO, LA UN PAS DE A FI DECLARATA NECONSTITUTIONALA

13.05.2008

La cel de-al treilea termen al procesului contra taxei auto, intentat impotriva Ministerului Finantelor Publice de redactorul-sef adjunct al ziarului “Gardianul”, Andi Topala, instanta a decis ca exceptia de neconstitutionalitate invocata de colegul nostru trebuie sa fie luata in discutie de Curtea Constitutionala. Cititi articolul complet in Gardianul

==================================

Cititi si celelalte articole:

*Calculati-va singuri taxa de poluare auto !UPDATE (24/06/08)

*TAXA AUTO 2008 – Tabel de calcul + Noutati la zi. „TAXA LA ZID” supusa dezbaterii publice.

*Restituirea taxei auto de prima inmatriculare

UPDATE 1/07/08

Totul despre taxa pe poluare pentru autovehicule ce se inmatriculeaza dupa 1 iulie 2008
Ordonanta de urgenta a Guvernului – O.U.G. nr.50/2008

CALCULATOR TAXA DE POLUARE AUTO – 1 IULIE 2008 – mfinante.ro

Aici veti gasi si normele metodologice de aplicare si restituire a diferentei.

***

Comenteaza….


Reclame

Un răspuns to “Guvernul a aprobat cea de-a treia varianta a taxei auto”

  1. dorina said

    dc regula pt cei cu masini introduse in tara pana in 15dec (eu care am platit taxa triplata) este ca platesc taxa veche din iulie2008 iar pt mine taxa ramine dubla si masina mea tot pana in 15dec a fost adusa in tara,diferenta e ca eu am platito triplata.Corect ar fi sa platesc si eu tot taxa din iulie nu-i asa de ce nu se ia in calcul si asta????dc am platito nu inseamna ca ma scot banii afara din casa!!legea tre sa fie la fel pt toti.va rog transmiteti aceasta sesizare cui trebuie.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: