HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

DAVID BELLE – SFIDAREA GRAVITATIEI – INCREDIBIL – PARKOUR SPORT EXTREM – SUPER SPECTACOL

Posted by Florian pe 19 martie, 2008,20:16


Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient şi mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp.

Practicanţii acestei discipline se numesc traceur-i. Antrenamentul acestora include elemente din spaţiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât şi unul de depăşire a limitărilor autoinduse.

Antrenamentul este inspirat din „L’éducation Physique Virile Et Morale Par La Méthode Naturelle” (metoda naturală de educaţie fizică şi morală) cunoscută şi sub denumirea de Hebertisme, concepută de Georges Hébert (1875-1957), fost ofiţer naval care în călătoriile sale în Africa a fost uimit de abilităţile fizice ale populaţiei indigene.

Cel care a preluat şi a adaptat metoda naturală a fost David Belle (n. 29 aprilie 1973), inspirat de tatăl său, Raymond Belle (1939 – 1999), fost militar în Vietnam recunoscut pentru faptele sale de eroism în cadrul „sapeurs-pompiers” – pompierii militari din Paris. David Belle a părăsit şcoala la 15 ani şi s-a dedicat în totalitate dezvoltării artei sale, Le Parkour.
Pe acest drum l-au urmat mai multe persoane printre care şi grupul Yamakasi, Jerome Ben Aoues, Sebastien Foucan, Les Tracers ş.a.

Sursa :http://ro.wikipedia.org/wiki/Parkour 
Alte surse :
Blog Officiel – Parkour – Blogul oficial al lui David Belle ; Parkour.NET – Comunitate internaţională de parkour ;Traceurs.ro – Comunitate românească de parkour

Si acum David Belle in plina actiune, video :

Daca va placut si mai doriti si alte clipuri cu David Belle – click aici !

( Dupa ce dati PLAY actionati butonul „menu” si se vor derula alte 40 clipuri)

Dar lucrurile nu se opresc aici, acest sport extrem s-a extins in Anglia si in Romania, un club de tineri din Braila practica cu succes acest sport si participa la turnee in tara.

Incredibil……?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: