HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Apa alcalina un posibil remediu natural ?!

Posted by Florian pe 19 Martie, 2008,12:19


  APA ALCALINĂ

 Mai jos sunt câteva explicaţii extrase dintr-o revistă de ştiinţă (Ion Life Detox News nr.7/2004), care ne arată de ce ne îngraşăm, ne îmbolnăvim şi îmbătrânim. In ultimii 30 de ani japonezii şi coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sănătăţii şi condiţiei fizice de apa alcalină, restul lumii aflând de ea doar de câţiva ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit “apa alcalină” este că, în Japonia, o familie din 5 consumă apă alcalină.

 

De ce să consumăm apă alcalină?
Aproape toţi oamenii creează datorită condiţiilor de alimentaţie şi datorită poluării mediului, prea multă aciditate în corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După o ardere deficitară datorită tulburărilor de metabolism, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul elimină o parte din aceste reziduuri prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în tesuturi. Pentru a putea trăi, sângele şi celulele noastre trebuie să fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul poate face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide. Deci corpul poate menţine aceste reziduuri acide, dar le va stoca pe o perioadă nedeterminată, neafectând pH-ul în restul corpului. Aşa că le stochează într-o grămadă de locuri şi moduri, inclusiv în grăsime. Ingrăşarea este rezultatul necesităţii de a se creea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.

Continuare : 00-apa-alcalina-articol.doc

18 Răspunsuri to “Apa alcalina un posibil remediu natural ?!”

  1. Petrică Cozea said

    Draga Puiule, acum multi ani (sa fie vreo 30 ?!) era la moda o carte despre oţetul de mere , articol pe care îl găsim la orice Plafar . Era scrisă de un american, care pleda pentru virtuţile oţetului de mere şi despre mierea de albine . Pe mine m-au atras argumentele lui şi de atunci salata o fac cu oţet de mere.
    Ce legătură are asta cu teoria despre apa alcalină ?
    Păi, în cartea lui, americanul susţinea că PH-ul corpului uman ar fi bine să fie negativ , iar dacă nu e negativ, e de rău.
    Nu îmi amintesc numele americanului , nici titlul cărţii.
    O să încerc însă, deoarece după lectura de atunci eram convins
    că aflasem ceva despre felul PH-ului nostru. Şi o ţineam că aşa
    era bine.
    Cartea nu o mai am, fiind probabil aruncată de onor soţia mea, care e foarte radicală în ce priveşte spaţiul limitat al locuinţei noastre şi al valorilor care merită să o populeze…
    Cînd oi avea ceva timp o să mă mai documentez despre subiectul în
    cauză.
    În orice caz, e prima dată cînd aflu că ar exista ca articol de consum curent, o apă alcalină şi la ce e bună.
    Îţi mulţumesc pentru informaţiile primite,
    Petrică Cozea

  2. FLORIAN said

    Titlul lasa rezerve pentru analiza.
    Cartea de care spui a aparut in 1976 D C JARVIS-„Mierea si alte produse naturale” si se expune medicina naturista prin consumul acestor produse cu statistici din Vermont SUA.
    In prefata scrisa de Dr.G CALCAIANU,medic primar si cercetator stiintific, se specifica :”Pentru desfasurarea proceselor biologice, umorile organismului,adica lichidul din interiorul celulelor si din jurul lor,trebuie sa aiba un echilibru acido-bazic aproape fix cu valoarea pH=7,4.
    Devierile care depasesc pH=6,8 sau pH=7,8 produc dereglari profunde ajungand la starea de coma sau chiar moartea.”
    Mai multe intr-un articol viitor care va face corelatia intre cele doua metode…..si cum controlezi pH-ul.

  3. Petrică Cozea said

    Ai dreptate, e vorba de Jarvis si de cartea lui despre otetul de mere . Era vorba parca si despre unele conditii sau obiceiuri din Vermont, care ar favoriza un trai mai sanatos.
    Cind am citit cartea, care pleda ca omul sa fie mai ‘acru’, am inceput sa beau o bautura recomandata de el
    (o lingura otet de mere,un pahar apa chioara si o lingurita de miere de albine).
    Nu e rea si racoreste mai bine decit sucurile.
    In timp, am parasit acest obicei .
    Iti multumesc pentru informatii,
    Petrică Cozea

  4. julia said

    Apa alcalina si otetul de mere par a fi doua metode diferite de a echilibra ph ul organismului.
    Astept cu interes continuarea articolelor…

  5. sorin said

    PH-ul natural al corpului este de 7,32, adica usor alcalin. Acest echilibru nu trebuie stricat, deoarece el mentine producerea electricitatii in corp.
    Oxigenul din corp se transmite intre celule prin electricitate (0,7Mh-stiu ca e ciudata unut de masura). Impuritatile din corp incetinesc aceasta transmitere a oxigenului.
    Substantele alcaline au rolul de a curata organismul de aceste impuritati si de a favoriza oxigenarea celulelor, implicit a organelor.
    Deoarece majoritatea mancarurilor pe care le consumam sunt acide, sau se transforma in acid (zahar in acid; carbohidrati->zahar->acid) este nevoie de un aport de substanta alcalina. Partea nasoala e ca sunt necesate 4 parti substanta alcalina pentru a neutraliza o parte acida.
    Informatie bonus: Partile vitale ale corpului au incarcatura electrica, fiecare organ variind intre 90-170 Mh. Un Big mac are 5Mh. U trandafir 300Mh. Vegetalele peste 100Mh, deci…

  6. marius said

    nu inteleg urmatorul fapt :daca stomacul functioneaza cu acid pt a digera mancarea si eu ii dau apa alcalina nu il neutralizez si ii fac vita grea si stresanta , cum isi mai face saracul treaba?

  7. Dan said

    Sunt interesat de subiectele legate de caracteristicile apei potabile. Am citit cu interes cele prezentate in site-ul Dvs., precum si in altele cu subiecte asemanatoare. Prin electroliza se produc atat apa alcalina cat si apa acida, sau, cum mai sunt numite, apa vie, respectiv apa moarta. Personal le produc cu un dispozitiv artizanal cu electrozi de inox. Am mai citit despre faptul ca apa purificata atrage CO2 din aer si devine acida, nefiind recomandata pt. consum curent ci doar pe perioade scurte, pentru purificare. Poate cineva comenta aceasta afirmatie? Doresc sa mai stiu daca se pot procura ionizatoare de apa la preturi mai accesibile.

  8. Catalin said

    Apa alcalina se poate produce si acasa pentru mai multe detali intrati pe http://www.apa-alcalina.com

  9. sorin said

    Pentru Marius…
    Denumirea de acid gastric nu e foarte corecta, mai degraba suc gastric.
    Cand stomacul digera produce suc gastric alcalin pentru carbohidrati si acid pentru proteine. De aceea e bine sa evitam combinatiile de proteine si carbohidrati la o masa, gen cartofi prajiti cu carne, paine cu branza. Daca sucurile digestive alcaline si acide sunt secretate in acealsi timp, ele se anuleaza si digestia nu mai are loc, de aici se produce fermentatia alimentelor care stau in stomac mai mult de 3 ore.
    Combinatiile descrise mia sus ajung sa stea in stomac pana la 8-10 ore, ceea e crima pentru stomac.

  10. Maria said

    ma intereseaza foarte mult acest subiect, intrucat am ceva suferinte in organism si as dori sa stiu mai multe despre apa alcalina, daca are contraindicatii, cat si cum se bea?/ daca poate cineva sa ma ajute, multumesc

  11. Mirela said

    Pentru cei interesati in a afla cateva informatii despre apa alcalina pot vizita pagina de web http://www.apa-alcalina-furedi.ro.

  12. Aurel said

    Eu folosesc apa alcalina Kangen. Este vorba de un aparat produs de o firma japoneza care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa vie Kangen. Ma simt foarte bine.

    Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi artrita, cancar, afectiuni al rinichilor, colesterol. constipatie.

    Lista detaliata cu tratatare afectiuni: http://www.kangenapa.com/ro/tratare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

  13. iulia said

    Apa alcalina este apa plata?

  14. gabriela said

    apa alcalina este apa cu lamaie … cat mai multa ,se bea dimineata pe stomacul gol pina in ora 10 ,cat mai multa apa ,deoarece ea nu se elimina ci intra direct in celule si le regenereaza .

  15. gigi said

    eu recomand tuturor acest aparat pentru produs apa alcalina ionizata
    http://apaalcalina.blogspot.ro/
    si eu il folosesc si sunt foarte multumit.

  16. gigi said

    Raspunsuri;
    Iulia: apa plata nu este apa alcalina; atunci cand cumperi o sticla de apa, uita-te pe eticheta sa vezi ce pH are. cu cat este mai mare (7-8-9), cu atat este mai alcalina.
    Gabriela: acidul citric din zeama de lamaie este… acid, nu alcalin. Intr-adevar, consumul de lamaie produce alcalinizarea corpului datorita mineralelor continute de lamaie care odata intrate in organism creeaza substante alcaline, cat si, probabil, datorita unui mecanism reflex (bio-feedback) la nivelul gurii: cand papilele gustative simt o substanta puternic acida, da semnalul intregului corp (si in primul rand glandelor salivare) pt a produce substante alcaline pentru a echilibra ph organismului.

  17. Apa Kangen said

    Apa alcalina nu se bea in timpul mesei. Se pastreaza o distanta de o jumatate de ora inainte de masa si o jumatate de ora dupa masa. Este intradevar fenomenala pentru ca iti reda echilibrul natural al corpului. Este pe piata un aparat care are capacitatea de a filtra apa si de nitriti si nitrati si produce o apa antioxidanta cu mai multe nivele de alcalinitate, in functie de starea de sanatate. Este modalitatea aleasa de multi sportivi de performanta pentru a fi mereu in forma. Gasiti mai multe informatii despre apa alcalina si efectele ei terapeutice pe site-ul: http://www.pagininoi.ro/apakangen-apavie/apakangen-apavie.html

  18. ionun said

    Treci la nivelul urmator in Sanatate si Nivelul de Energie personal, doar prin simplul consum al unei APE Vi : alcalina, structurata, ionizata.

    Ti-ar placea sa ai acasa, la birou si oriunde te duci o sursa de apa potabila, alcalina, ionizata , precum apa de izvor de munte?

    Leader-ul pe piata de Sanatate, Preventie si Wellness NIKKEN a creat o serie de produse de inalta tehnologie, inspirate din Natura ce fac din apa de la chiuveta sau din orice sursa de apa potabila – in APA VIE.

    Fata de alte produse similare, pretul este de 2 ,3 ori mai rezonabil iar efectele… ei bine sa spunem ca efectele au primit acreditarea Sigiliul de Aur de la Asociatia pentru Calitatea Apei. Aceasta acreditare este acordata numai sistemelor de tratare a apei care au trecut standarde riguroase cu privire la performanta, capacitatea si integritatea de a inlatura o varietate de contaminanti din apa. Sigiliul de Aur al WQA a devenit una dintre cele recunoscute marci de certificare din Statele Unite si din intreaga lume, ca un simbol de identificare al calitatii produsului.

    Pentru detalii si comenzi acceseaza portalul nostru http://www.eApaVie.ro – si aboneaza-te la newsletter pentru surprize.

    Cu drag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: