HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

BASKET – BASCHET – MAGIE – Harlem Globetrotters Show

Posted by Florian pe 16 martie, 2008,16:15


Baschetul este unul dintre cele mai răspândite jocuri sportive din lume; se caracterizează prin fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice, prin talia înaltă şi calităţile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă şi de sacrificiu, inteligenţă şi rezistenţă nervoasă.

În anul 1891, un tânăr asistent de la colegiul Springfield, din statul Massachusetts, SUA, pe numele său James A. Naismith, încercând să facă mai variate lecţiile de educaţie fizică ale studenţilor, cu un conţinut mai atractiv şi mai dinamic, fără condiţii materiale deosebite, a combinat unele reguli din jocul de fotbal cu 13 reguli noi şi a înlocuit poarta cu un coş suspendat pe un perete. Astfel a luat naştere sportul căruia i s-a spus apoi basketball

(basket = coş, ball = minge).

La început echipele erau alcătuite din câte 50 de jucători, apoi numărul s-a redus treptat pentru a se ajunge la echipe formate din 5 jucători pe teren. Jocul se răspândeşte în Europa, fiind prezentat demonstrativ la Jocurile Olimpice din 1904 (de la St. Louis). În 1932 se constituie Federaţia Internaţională de Baschet Amator (F.I.B.A.) şi din 1935 se dispută Campionatele Europene (la care a participat şi ţara noastră).

globetrotters_logo.pngHarlem Globetrotters, infiintata in 1926 in Chicago, Illinois, de Abe Saperstein un tinar de numai 24 ani,( echipa  se numea initial „Savoy Big Five”), aflindu-se printre primele in topul popularitatii ca brand in SUA ,  va incepe un turneu in Romania.harlem.jpg

Baschetbalistii de la Harlem Globetrotters revin dupa 40 ani in Romania.
Fundatia Phoenix in colaborare cu  Federatia Romana de Baschet organizeaza patru evenimente in care celebrii baschetbalisti se vor intrece in demonstratii,  intr-un show extraordinar care dureaza aproximativ 2 ore. Orasele in care acestia vor fi prezenti sunt: Bucuresti – 17 martie – Sala Polivalenta,18 martie – Sala Sporturilor din Sibiu, 19 martie – Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, 20 martie – Sala Olimpia din Timisoara. Biletele vor costa 45, 55 si 65 de lei si vor fi puse in vanzare de astazi, prin site-ul
www.bilet.ro si la magazinele Flanco si Flamingo.

Numele Harlem provine de la cartierul newyorkez cu acelaşi nume si a fost adoptat ca simbol al comunitatii afro-americane, iar Globetrotters pentru faptul ca fenomenul s-a extins prin turneele lor in multe tari.

Specificul acestei echipe care practica un joc super profesionist este imbinarea elementelor de joc atletic cu trucuri de  jonglerie, o nota de umor si comedie, ceeace  duce in final la un spectacol extraordinar,incredibil, de magie.

 Autointitulindu-se ca „Ambasadori ai bunavointei” Harlem Globetrotters au jucat in peste 118 tari pentru mai mult de 120 milioane fani. Au inregistrat in jur de 22 000 de meciuri si doar 322 infrangeri.

Mai jos doua clipuri  video de prezentare a virtuozitatii celebrilor Harlem Globetrotters :

 

„Harlem Globetrotters încasează 85 de milioane de dolari pe an, mai ales din turneele internaţionale. Meciurile din afara Americii reprezintă doar 25% din program, însă generează jumătate din veniturile anuale ale lui Harlem.Harlem Globetrotters ocupă locul secund în topul popularităţii brandurilor din Statele Unite. Baschetbaliştii magicieni îl urmează pe Michael Jordan şi sunt peste cel mai bogat sportiv al lumii, Tiger Woods. Spectacolele de baschet şi vodevil oferite de Globetrotters sunt savurate pretutindeni cu casa închisă. Dacă în America preţul mediu al unui bilet este de 70 de dolari, în Anglia el va ajunge la 200 de dolari pe stadionul „Wembley”, pe 18 mai 2008.
Principalii săi competitori în industria de entertainment sunt deosebit de puternici: ligile profesioniste de baschet şi fotbal american, dar şi show-urile de wrestling din Statele Unite.

Globetrotters au însă un mare avantaj: ei ofera spectacol pentru întreaga familie, iar părinţii şi copiii se bucură la fel de mult de fiecare dată când îi văd. „(Sursa: Realitatea TV)

Pentru prima dată în istorie, Harlem Globetrotters a făcut spectacol într-un studio de ştiri, la Realitatea TV. (Vezi video inregistrari )
bullet
>Harlem Globetrotters în studioul Realitatea TV
bullet>
Harlem Globetrotters a început showul din studioul Realitatea Tv

image0316-1844tv6.jpg

bullet
>Baschetbaliştii le-au împărăşit din secretele lor unor copii

bullet
>Show Harlem Globetrotters şi Carmen Topală, preşedintele FRB

In aceeasi categorie :

***Harlem Globetrotters Show – Sala Polivalenta Bucuresti

***XXX – New Harlem Globetrotters ?

Reclame

2 răspunsuri to “BASKET – BASCHET – MAGIE – Harlem Globetrotters Show”

  1. Sport » Blog Archive » BASKET - BASCHET - MAGIE - Harlem Globetrotters said

    […] Original post by FLORIAN […]http://sport.naekranie.info/?p=10879

  2. radomireanu lulu said

    Nu sunt un fan al baschetului dar ce am vazut in videoclipurile primite este intradevar ceva deosebit iti incanta privirea si nu ti-ai mai lua ochi de la ei.cu stima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: