HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Atentie la radiatiile de la telefonul tau mobil!

Posted by Florian pe 9 Martie, 2008,9:34


Unde electromagnetice trimise in creier              

Oamenii de stiinta au descoperit ca radiatia emisa de telefoanele celulare poate afecta pe termen scurt capacitatea utilizatorului de a indeplini simple sarcini mentale. Studiul efectuat in Marea Britanie, la Bristol Royal Infirmary, a oferit probele necesare prin care se arata ca telefoanele mobile pot altera memoria si slabi capacitatea de concentrare si orientare spatiala.
Ceea ce numerosii utilizatori ai telefoanelor mobile nu inteleg este faptul ca acestea trimit in creier o energie electromagnetica ce poate penetra cutia craniana pe o distanta de maxim 3-4 cm. In functie de cat de aproape este tinuta antena telefonului, aproximativ 60 % din microunde sunt absorbite de creier. Bineinteles ca, odata cu dezvoltarea unor noi generatii de telefoane mobile si prin extinderea ariei de acoperire ce a determinat diminuarea nevoilor de putere in transmisie si receptie a mobilelor, impactul undelor de telefonie s-a redus substantial.
Industria de telefoane mobile spune ca fiecare telefon vandut este sigur si respecta limitele de siguranta impotriva radiatiilor impuse pe plan mondial. Dar testele efectuate au aratat ca radiatiile electromagnetice pot sa depaseasca limitele de radiatie, in functie de pozitia in care sunt tinute.
Oricum, daca doriti sa minimizati riscul la care sunteti expusi atunci cand vorbiti la celular, aveti mai jos cinci metode recomandate de specialistii suedezi.
1. „Conversatii scurte”. Evitati sa vorbiti perioade lungi la telefon. Planificati-va convorbirile astfel incat sa folositi telefonul fix pentru conversatii mai lungi.
2. „Nu stati in masina”. Vorbiti cat mai putin posibil atunci cand sunteti in masina, deoarece aceasta amplifica radiatia. Daca trebuie sa o faceti, amplasati-va o antena speciala pe capota.
3. „Protejati copiii”. Nu lasati un telefon mobil deschis in apropierea caruciorului copilului. Acesta emite radiatii, chiar daca nu vorbiti la el.
4. „Evitati talia”. Nu purtati telefoanele mobile la centura, in apropierea taliei. Va expuneti astfel organele genitale sau oasele soldurilor la efectul microundelor. In zona inimii este contraindicata amplasarea numai daca aveti implantat un peacemaker.
5. „Directionati antena”. Daca aveti antena retractabila, cand comunicati este bine sa o extindeti la maxim si sa nu o tineti vertical, paralel cu capul. Diferenta de unghi reduce intr-un grad substantial propagarea undelor in interiorul cutiei craniene.

Gradul de alterare a structurii neuronale sau a celulelor organelor supuse radiatiilor este cu atat mai mare cu cat individul petrece mai multe ore, zi de zi, in fata monitorului, sau cu telefonul celular la ureche. Studii ale cercetatorilor suedezi arata un risc crescut de aparitie a leucemiei la copiii care locuiesc in apropierea liniilor de inalta tensiune. Expunerea la tumori, cancer mamar sau genital este mai mare pentru lucratorii din domeniul electric. Imbatranirea celulelor cerebrale are loc mai rapid in cazul celor care lucreaza zilnic, opt ore pe zi, in fata unui monitor sau televizor.

Din articolul „Supusi radiatiilor” de Razvan Panaitescu.

Cititi si alte opinii rezultate in urma unor cercetari:(nou !)

Materialul transmis de APC România, cãtre Opinia Consumatorilor.
Traduceri ale unor articole aparute in reviste prestigioase ale asociatiilor de consumatori din UE.

Am considerat ca e bine sa stiti…..!             phone.jpg 

Profesorul doctor Vlad  Ciurea a declarat la National TV: „Am vazut tumori dezvoltate la persoane care au recunoscut ca au vorbit 5-6 ore pe zi la telefonul mobil”. Profesorul recunoaste totusi ca telefonul mobil este un rau necesar si am ajuns sa fim dependenti de el, dar indeamna la o folosire moderata.

 
 

 

Anunțuri

2 răspunsuri to “Atentie la radiatiile de la telefonul tau mobil!”

 1. adina said

  dar dak folosim castile knd vb la telefon sau vb la difuzor km 5 6 7 ore p zi mai este mare riscul sa ne imbolnavim?

 2. adina said

  stiu k este daunator telefonul dar dak folosesc hand free ul sau dak vb la difuzor mai este la fel de daunator vb la telefon?vb in medie km 4 5 6 ore dar majoritatea le vb la casca sau la difuzor.este la fel de periculos k si vb normal?kre st consecintele?

  R:Postul este un extras dintr-un articol mai larg despre radiatiile electromagnetice, care pe masura extinderii retelei de telecomunicatii GSM, devin periculoase pentru sanatate.
  Desigur ca fiecare organism va reactiona in mod specific intr-o reactie de aparare, dar o atentionare este binevenita pentru a fi in cunostinta de cauza.
  „Daca folositi kit-uri hands-free pentru a va proteja de radiatiile emise de telefoanele mobile, testele au aratat ca nivelul radiatiei in interiorul capului este mai ridicat decat daca am tine telefonul langa ureche. Scuturile care ar trebui sa blocheze radiatia nu ofera de asemenea nici o protectie.
  In realitate, firul din dispozitivul hands-free care se gaseste langa ureche functioneaza ca un transmitator (aerial) si transmite de 3 ori mai multa radiatie catre cap.”
  Mai mult, vezi in articol:
  Materialul transmis de APC România cãtre Opinia Consumatorilor. Traduceri ale unor articole aparute in reviste prestigioase ale asociatiilor de consumatori din UE.- link nou in completarea articolului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: