HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

Hyundai i-Blue Cell Concept

Posted by Florian pe 5 februarie, 2008,7:57


Un Crossover futuristic ca raspuns la posibilitatea de reducerea totala a poluarii.

Hyundai i-Blue, modelul cu zero emisii de CO2, face furori la Salonul Auto de la Frankfurt cu design-ul său extrem de atrăgător pentru o maşină coreeană. Prin acest concept, Hyundai propune a treia generaţie a tehnologiei fuel-cell, dezvoltată de curând de Institutul de Tehnologie şi Cercetare Hyundai din Mabuk, Coreea. Spre deosebire de conceptele premergătoare, care au fost SUV-uri, Hyundai i-Blue face parte din segmentul vehiculelor crossover (CUV), având 2+2 locuri.

Cu un motor ce dezvoltă o putere de 136 CP şi care este alimentat cu hidrogen dintr-un rezervor de 115 litri, i-Blue e capabil să atingă o viteză maximă de 165 km/h. Cu un plin, autonomia depăşeşte 600 de km, având un grad de poluare zero, emisiile sale fiind, practic, vapori de apă.

În privinţa interiorului maşinii, şoferii virtuali ai noului concept vor fi entuziasmaţi de noul volan aproape identic cu cel al avioanelor. Sistemul de control de pe volan, asemănător touchpad-ului de la notebook, îi dă şoferului posibilitatea să ţină ambele mâini pe volan atunci când umblă la sistemul audio-video. Prin ecranul 3D de la nivelul capului şi sistemul de camere video full-surround din exterior, celui de la volan i se conferă o stare de comoditate şi siguranţă.

Sursa ProMotor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: