HotInfo>Blog

Energie naturala, Ecologie,Presa, Opinii, Divertisment, Diverse.

CIRCUL TRANZITIEI 1990 – 2008

Posted by Florian pe 26 ianuarie, 2008,19:42


In mlastina tranzitiei prelungite, clocaind de rechini lacomi dupa un succes financiar facil, lipsiti de cele mai elementare scrupule, desigur ca era nevoie de perdele de fum si de semnale false care sa indrepte atentia de la adevaratele acte de vandalism asupra
economiei tarii.
Parintele spiritual al mediului propice  acestui fenomen, domnul Iliescu cu zimbetul arhicunoscut si linistitor ne asigura linistea si stabilitatea teritoriala, atita timp cit ramine la putere.
Primul ” reformator” posesorul unui zimbet la fel de cunoscut, pe care spre rusinea noastra are curajul sa-l afiseze si astazi, a creat pachetele de legi prin care jaful a fost legalizat.
Si iata ca intr-un avint demn de o cauza mai buna primul premier declara ca intreaga industrie este „un morman de fier vechi „, agricultura  invechita, amenajarile hidroameliorative si canalele Dunare-Marea Neagra, Bucuresti-Giurgiu proiecte
total ineficiente si ale grandomaniei fostului dictator.
Ca si cum Ceausescu cu pregatire lui de cismar si activist de partid ar fi conceput cu mintea lui bolnava toate aceste proiecte si nu specialistii in domeniu.
Fara sa-si dea seama acesti neaveniti intr-ale economiei l-au facut pe Ceausescu genial, pentru ca timpul a demonstrat ca perdele lor de fum nu au putut acoperi adevarul.
Sau poate gresesc si de fapt scopul era tocmai eliminarea prin decimare(putin spus) a industriei si agriculturii ca moneda de schimb pentru aderarea la NATO si UE si n-ar fi rau daca la o asemenea concurenta integrarea  n-ar ramine un vis mult prea indepartat.
Romania fiind bazata pe o economie de consum (importuri).
Va invit sa dezbatem impreuna faptul ca dupa 18 ani de tranzitie ne gasim la un nivel economic si bineinteles social care tinde ca tinta, paradoxal spre nivelul din 1989 ! 
Si au trecut totusi 18 ani…..

att2081.gif

E tare nu ?!Va urma…

Citeste si partea a II-a.

Reclame

2 răspunsuri to “CIRCUL TRANZITIEI 1990 – 2008”

  1. In text exista o perceptie eronata a naturii si potentialului economic pe care-l avea economia romaneasca condusa de Ceausescu a anului 1989. Situatia economica a tzarii era excelenta pentru o tzara in curs de dezvoltare. Tzara muncea si intreg potentialul productiv pe care-l avea era utilizat din plin. Pietzele de desfacere pentru bunurile romanesti erau diversificate, la fel ca si gama de produse si bunuri pe care tzara le producea. Romania nu ar fi colapsat prin disparitia CAER dispunind de pietze pe intreg mapamondul si fiind al patrulea exportator de arme ca volum si valoare a exporturilor din Europa. Asa se face ca Romania a putut incheia plata datoriei externe a tzarii in vara 1989 si din vara pina’n iarna se adunasera in visteria tzarii 10 miliarde $. 3 miliarde bani lichizi plus 5 miliarde in creantze, bani care i se datorau tzarii si-au fost incasati dupa ’89, plus 2 miliade in creantze pe care Irakul ii datora Romaniei si pe care Irakul nu i-a mai putut plati din cauza agresiuniilor americane.Ti-am descris activitatea la export. Ceausescu intentiona sa modernizeze industriile romanesti cu tehnologie de ultima ora folosind proprii nostri bani. Pentru a nu lua de la camatarii lumii si-a trebui sa-i dam inapoi dublu sau triplu. In paralel cu activitatea la export se construia in ritm sustinut, masiv si de calitate in infrastructura tzarii.

    Chestia cu asa-zisa ‘tranzitie’ reprezinta un tun prin ea insasi. Statul roman poseda un vehicul economic care-si probase cu virf si indesat potentialul si eficienta. Cind ca stat posezi un vehicul economic, fabrici si uzine, profiturile si cistigurile ajung in visteria tzarii si beneficiaza propasirii tzarii si nu conturilor de banca din elvetia ale lui Patriciu, Becali, Nokia, Renault,Etc. Insa chestia cu ‘tranzitia’ din capetele lui Iliescu si ale oligarhilor se traduce liber cu tranzitul averii tzarii din proprietatea tzarii spre conturile de banca si titlurile de proprietate ale lor. Si suna aiuritor si suprarealist: ‘tranzitia’!? Ca si cum intrii in casa cuiva si-i spui ca pentru a-l salva de povara de a avea o casa a lui si-o familie a lui incepe o tranzitzie si-i iei in stapinire gospodaria, si-i violezi nevasta si copiii, iar el va beneficia de privilegiul de a lucra pentru tine ca sluga.

    Acesti asa-zisii ‘politicieni’ si ‘oameni de afaceri’ sint de facto hotzi de codru si psihopati institutionalizabili buni de bagat in puscarii si camasa de fortza. Acesti predatori descreirati, lipsiti de orice fel de constiinta si resort moral, au debilizat economia romaneasca cu scopul deliberat de a o jefui, pradui si fagogiza. Din pacate mare parte din asa-zisa ‘tranzitie’ a avut deja loc si tzara e praf. Au ‘tranzitionat’ si 40 miliarde Euro, bani imprumutatzi in numele tzarii si fraudati. Plus ca imprumuturile continua, iar cu economia distrusa tzara nu poate plati nici macar dobinzile, romanii fiind condamnati la sclavaj pentru sute de ani de acum incolo. Asa-zisa ‘tranzitie’ trebuie oprita imdiat, escrocii bagatii in puscarii si balamuc, iar bunurile tzarii renationalizate si tzara reconstruita.

  2. ‘nivel economic si bineinteles social care tinde ca tinta, paradoxal spre nivelul din 1989’… Nivelul din 1989 a fost cel mai ridicat din istoria tzarii. Nu ne mai intilnim cu nivelul din 1989! Iliescu a ras tot pentru a deschide larg poarta colonizarii tzarii. Pentru asata l’au instalat la putere agentiile straine! In 1989 tzara era bogata, dar Ceausescu a fortat exporturile si bunurile lipseau de pe piatza si ni se parea ca economia nu merge. FALS! ECONOMIA ROMANEASCA ERA IN STARE EXCELENTA! Secatura de Iliescu ar fi putut, de-ar fi fost cu adevarat bine intentionat in ’89, sa sisteze un 25% din exporturi si bunurile alimentare si industriale romanesti de cea mai buna calitate ar fi umplut rafturile magazinelor. Iliescu n-a facut acest lucru de bun simt elementar! Pentru ca se afla acolo antrenat intr-o diversiune al carei scop era demonizarea si terfelirea imaginii lui Ceausescu si a comunismului, distrugerea economiei romanesti si crearea conditiilor propice pentru colonizarea tzarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: